Povestea

STYCLE

Cine

Facem upcycling din dorința de a aduce o contribuție la protejarea mediului și de a da o continuitate ambalajelor utilizate din sticlă care isi reiau circuitul și ajung din nou în folosință, sub forma unui obiect de utilitate, lucrat simplu, eco friendly și cu chef de poveste.

Ce

Upcycling-ul este a doua jumatate a procesului de reciclare, impreuna cu downcycling-ul. Acesta din urma presupune transformarea unui obiect utilizat inapoi in materie prima, deci un produs de o calitate inferioara. Upcycling-ul propune un obiect de o calitate superioara.

Folosind un obiect existent, nu se consumă atât de multe resurse cât ar fi necesare pentru a realiza un produs nou iar creativitatea oamenilor este stimulată, pentru a vedea cu alți ochi un produs destinat coșului de gunoi.

Acesta ar putea fi cel mai important aspect.

De ce upcycling?

Prin reutilizarea sticlei existente se urmăreşte evitarea producerii de sticla de la 0, adică noi consumuri de materii prime.

Pentru fabricarea sticlei se genereaza 315 kg de CO2 pentru fiecare tonă de sticlă topită.

Pentru fiecare tonă de sticlă se utilizeaza peste o tonă de resurse: 604,5 kg nisip, 197 kg sodă, 197 kg calcar şi 69 kg aditivi.